• The Salad Project

ΣΥΝΤΑΓΗ: Φακές Beluga με Ταλαγάνι

Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού, κάποιες φορές και νωρίτερα, σχεδιάζουμε το νέο μας Χειμερινό Μενού. Φτιάχνουμε ποοοοοοοολλές σαλάτες κάνουμε συνέχεια δοκιμές και προσπαθούμε να φανταστούμε τι θα σας άρεσε να δοκιμάσετε! Αυτή λοιπόν η σαλάτα, δεν κατάφερε να μπει στο νέο μας μενού, καμιά φορά "κόβονται" και οι καλές (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες 😆), αλλά θέλαμε να την μοιραστούμε μαζί σας για να την δοκιμάσετε!


Η σαλάτα λοιπόν για τον μήνα Οκτώβριο είναι Φακές Beluga με Ταλαγάνι, ένα παραδοσιακό, χειροποίητο τυρί από 100% Ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Η μαστιχωτή υφή του και η αλμυρή και γεμάτη γεύση του συνδυάζεται πολύ ωραία με τις μαύρες φακές, το χαβιάρι της φακής όπως τις αποκαλούν, καθώς έχουν μια έντονη γεύση κι όχι τόσο αμυλώδη.


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!! Και μην ξεχνάτε να λέτε ΟΧΙ στις βαρετές σαλάτες!!


Μην ξεχάσετε να μας κάνετε tag στο Instagram @saladproject και hashtag #thesaladprojectrecipes αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μας, θα χαρούμε πολύ να δούμε τις φωτογραφίες σας!

Χρόνος:15΄ Μερίδες: 2 Κουζίνα: Υγιεινό Φαγητό

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ BELUGA ΚΑΙ ΤΑΛΑΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑΣ

Φακές Beluga 150γρ. Ταλαγάνι 50γρ.

Καρότο κίτρινο 50γρ. Πορτοκάλι 1/2 σε κυβάκια Δυόσμος (Φρέσκος) 5 φύλλα Αγγούρι 50γρ

Δαφνόφυλλο 1τμχ

ΥΛΙΚΑ DRESSING *

Μουστάρδα 2 κ.σ.

Μέλι 2 κ.σ.

Πορτοκάλι 1 τμχ (χυμό & ξύσμα)

Ελαιόλαδο 3 κ.σ.

Αλάτι 1/4 κ.γλ.


*Μπορείτε να προμηθευτείτε το dressing σας online από το The Salad Project™ https://www.thesaladproject.gr/onlineorder


Οδηγίες

  1. Βράζουμε τις φακές για 15 – 20 λεπτά περίπου μαζί με το δαφνόφυλλο και λίγο αλάτι κι όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν, να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Θέλουμε να "κρατάνε" λίγο, να είναι al dente.

  2. Κόβουμε σε κυβάκια το καρότο (δεν χρειάζεται να είναι κίτρινο, δεν αλλάζει κάτι στην γεύση που προσδίδει στη σαλάτα), το πορτοκάλι και το αγγούρι.

  3. Προετοιμάζουμε το dressing, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. Για το τέλος αφήνουμε το ταλαγάνι. Το λαδώνουμε και στις δύο πλευρές και ψήνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Θέλει περίπου 2' η κάθε πλευρά. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το κόβουμε και αυτό σε κυβάκια.

  5. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το dressing και αφήνουμε την σαλάτα στην άκρη, λίγα λεπτά πριν την καταναλώσουμε, για να "ποτίσει" από το dressing. Θα αποκτήσει υπέροχο άρωμα και γεύση! 😉

Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες

Οι μαύρες φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β, φυλλικό οξύ και μέταλλα. Όλα τόσο απαραίτητα για τη σωματική σου ευεξία.

Το μαύρο χρώμα τους μάλιστα προκύπτει από την υψηλή συγκέντρωση σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε στα κεράσια, τα μούρα, τα δαμάσκηνα, τα μύρτιλλα κ.ο.κ. Οι ανθοκυανίνες έχει αποδειχτεί ότι τονώνουν τη μνήμη και καταπολεμούν τον καρκίνο. Γενικά η κατανάλωση μαύρης φακής, όπως και άλλων φυτικών τροφών, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών και παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις. Καταναλώνοντας μαύρες φακές, τέλος, μπορείς να μείνεις χορτάτος και με αυξημένη ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πάνω απ’ όλα ευκολοχώνευτες και ενισχύουν την πέψη, μειώνοντας την εμφάνιση δυσκοιλιότητας.



NUTRITION FACTS BELUGA
.pdf
Download PDF • 378KB

230 προβολές