• The Salad Project

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ BLUBERRIES ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ

Ξέρουμε ότι, ζείτε μια πολυάσχολη ζωή κι είναι σημαντικό να απολαμβάνετε νόστιμα και απλά γεύματα, κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής ημέρας. Εφόσον λοιπόν κι εμείς αγαπάμε τις σαλάτες, δεν θα μπορούσαμε παρά να σας προτείνουμε μια από τις αγαπημένες μας.

Ήρθε λοιπόν η σειρά της νέας μας αυθεντικής συνταγής The Salad Project™ που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού! Ένας νέος συνδυασμός, που ταιριάζει απόλυτα και θα σας χαρίσει την τέλεια ισορροπία.

Η σαλάτα αυτού του μήνα, Μύρτιλα με Μοσχάρι, είναι εδώ για να σας σώσει, από άλλη μια απλή σαλάτα ή ένα βαρετό γεύμα στο γραφείο! Η πράσινη βάση της είναι γεμάτη με μύρτιλα (blueberries), αποξηραμένα cranberries, καρύδια pecan, τυρί blue cheese,φιλέτο μοσχάρι, κρεμμύδι ξερό κι ένα πεντανόστιμο dressing από μούρα! Πανεύκολη, ιδιαίτερη κι έτοιμη σε πολύ λίγα λεπτά!

Αυτή η ιδιαίτερη σαλάτα, είναι επίσης τέλεια και για ένα τραπέζι που θα κάνετε ή ακόμη και για ένα δείπνο με τον αγαπημένο σας. Είναι νόστιμη, θρεπτική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!! Και μην ξεχνάτε να λέτε ΟΧΙ στις βαρετές σαλάτες!!


Μην ξεχάσετε να μας κάνετε tag στο Instagram @saladproject και hashtag #thesaladprojectrecipes αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μας, θα χαρούμε πολύ να δούμε τις φωτογραφίες σας!


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ


Χρόνος:15΄

Μερίδες: 2

Κουζίνα: Υγιεινό Φαγητό









ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑΣ ΥΛΙΚΑ DRESSING

Baby Σπανάκι & Ρόκα 180γρ. Ελαιόλαδο 60ml Μοσχάρι 170γρ. Μύρτιλα 65γρ. Μύρτιλα 100γρ. Χυμός Πορτοκάλι 60ml Blue Cheese 60γρ. Μπαλσάμικο 60ml Καρύδια Pecan 60γρ. Μουστάρδα Dijon 1 Κ.σ. Κρεμμύδι Ξερό 20γρ. Μέλι 1 Κ.σ. Cranberries Αποξ. 60γρ. Αλάτι 1/4 Κ.γ.


Οδηγίες

  1. Πρώτα ψήνουμε το μοσχάρι γιατί θα χρειαστεί χρόνο ξεκούρασης. Είναι σηµαντικό το φιλέτο να έχει θερµοκρασία δωµατίου. Επιλέγουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού κάψει καλά, τοποθετούμε το μοσχάρι. Το γυρνάµε αφού κάνει κρούστα από τη µία πλευρά. Όσο µικρότερο πάχος έχει το φιλέτο, τόσο λιγότερο χρόνο ψησίµατος θέλει, επειδή όµως κουζίνα µε κουζίνα και τηγάνι µε τηγάνι διαφέρουν, δεν µπορούµε να είµαστε πολύ ακριβείς αναφορικά µε τους χρόνους ψησίµατος. Τελείως ενδεικτικά, ένα φιλέτο πάχους περίπου 3 εκ. θέλει στο τηγάνι: 5 λεπτά από τη µία πλευρά και 4 λεπτά από την άλλη αν το τρώµε µέτρια ψηµένο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

  2. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τη ρόκα και τα μύρτιλα σε νερό και ξύδι (3 προς 1 ) και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  3. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία, τα καρύδια πεκάν, μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα. Δεν ξεχνάμε να ανακινούμε το τηγάνι τακτικά και μετά να τα αφήσουμε να κρυώσουν. Προσοχή στο χρόνο, οι ξηροί καρποί αρπάζουν εύκολα στο τηγάνι.

  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τρίβουμε το blue cheese ή το κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια με τα χέρια μας.

  5. Βάζουμε όλα μας τα υλικά σ ένα μπολ και αφήνουμε για το τέλος, τα μύρτιλα και τα καρύδια, θα "προσθέσουν" στην εμφάνιση.

  6. Σ' ένα μίξερ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  7. Τέλος, κόβουμε τα καρύδια με το χέρι στη μέση και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με τα μύρτιλα. Ελέγχουμε το αλάτι καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες

Τα μύρτιλα διαφημίζονται ως πηγή αιώνιας νιότης και οι τρέχουσες μελέτες για τα οφέλη τους στρέφονται σε αντιοξειδωτική δραστηριότητα, αντιγήρανση, πρόληψη καρκίνου, καρδιακή και εγκεφαλική λειτουργία, υγεία όρασης και ουροποιητικού συστήματος.


Πώς να τα διατηρήσετε!

1) Απομακρύνετε αυτά που έχουν χαλάσει από την συσκευασία.

2) Μην τα πλύνετε, παρά μόνο όταν θα τα καταναλώσετε.

3) Βεβαιωθείτε, πριν τα βάλετε σε αεροστεγή συσκευασία, ότι δεν είναι βρεγμένα.

4)Αν έχουν ωριμάσει πολύ, καταψύξτε τα κι αν θέλετε να μην κολλήσουν μεταξύ τους, τα τοποθετείτε σε ένα επίπεδο ταψί ένα ένα, τα καταψύχετε και μετά τα ενώνετε σε ένα σακουλάκι.


NUTRITION FACTSpdf

0 προβολές