• The Salad Project

ΣΥΝΤΑΓΗ: Σαλάτα με Σύκα και Κατσικίσιο τυρί.

Φτάνουμε στο τέλος του καλοκαιριού και η εποχή του σύκου είναι κοντά μας. Τα σύκα είναι συνδεδεμένα με τα ελληνικά καλοκαίρια, παρότι σηματοδοτούν με τον γλυκύτερο τρόπο το τέλος τους και την αρχή του Φθινοπώρου.

Σύκο λοιπόν, το φρούτο των αρχαίων Ελλήνων, γιατί στην κλασική Ελλάδα ήταν ο τρίτος σε σπουδαιότητα καρπός μετά την ελιά και το σταφύλι, ενώ το δέντρο της συκιάς συνδεόταν με τη λατρεία του θεού Διονύσου και της θεάς Δήμητρας.



Η σαλάτα αυτού του μήνα, Σύκο με Κατσικίσιο τυρί, είναι εδώ για να κλείσετε γλυκά το καλοκαίρι σας. Με φυσική γλυκιά γεύση, αρωματικά και σαρκώδη, συνδυάζονται άψογα με λευκό τυρί κι εμείς διαλέξαμε το κατσικίσιο. Σκεφτήκαμε επίσης ότι, της λείπει κάτι αλμυρό για να εξισορροπήσει η γεύση της και τι καλύτερο από λεπτοκομμένες φέτες Prosciutto, που θα "δώσουν" αυτή την αλμυράδα που λείπει, χωρίς όμως να κλέψουν την παράσταση.

Τα φουντούκια και τα καρύδια προσφέρουν μια γήινη γεύση και τραγανή υφή που ταιριάζει απόλυτα. Το dressing που επιλέξαμε είναι το Μπαλσάμικο, εύκολο, γρήγορο και δεν γίνεται να μην το πετύχεις.😉


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!! Και μην ξεχνάτε να λέτε ΟΧΙ στις βαρετές σαλάτες!!


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Μην ξεχάσετε να μας κάνετε tag στο Instagram @saladproject και hashtag #thesaladprojectrecipes αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μας, θα χαρούμε πολύ να δούμε τις φωτογραφίες σας!

Χρόνος:15΄ Μερίδες: 2 Κουζίνα: Υγιεινό Φαγητό

ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑΣ

Baby Σπανάκι & Ρόκα 180γρ. Φρέσκα Σύκα 3τμχ.

Prosciutto 50γρ. Κατσικίσιο Τυρί 60γρ. Καρότο 30γρ. Καρύδια 50γρ. Φουντούκια 40γρ.

ΥΛΙΚΑ DRESSING *

Κρέμα Μπαλσάμικο 35ml.

Ελαιόλαδο 60ml.

Μέλι 2 κ.σ.

Αλάτι


*Μπορείτε να προμηθευτείτε το dressing σας online από το The Salad Project™ https://www.thesaladproject.gr/onlineorder


Οδηγίες

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τη ρόκα, το καρότο και τα σύκα σε νερό και ξύδι (3 προς 1) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

  2. Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τους ξηρούς καρπούς

  3. Καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα τέσσερα.

  4. Βάζουμε όλα μας τα υλικά σ ένα μπολ και αφήνουμε για το τέλος, τα σύκα αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε 😉

  5. Σ' ένα μίξερ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. To προσθέτουμε λίγο πριν φάμε τη σαλάτα, για να μην "κάτσει".

Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες

Ανεξαρτήτως χρώματος και ποιότητας, είναι θρεπτικότατα και με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Αποτελούν θησαυρό μετάλλων και βιταμινών, συγκεκριμένα έχουν υψηλές ποσότητες φυσικών σακχάρων, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και διαλυτών φυτικών ινών, συμπεριλαμβανομένων των καλίου, ασβεστίου, ψευδάργυρου, μαγνησίου και σιδήρου, ενώ είναι παράλληλα μία πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών βιταμινών, όπως οι Α, Ε και Κ οι οποίες συμβάλλουν σε γενικότερη καλή υγεία και ευεξία, προστατεύοντας τον οργανισμό μας. Τα φρέσκα σύκα περιέχουν 80% νερό ενώ αντίστοιχα δεν περιέχουν ίχνος λίπους και χοληστερίνης. Ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση σύκων θα πρέπει να είναι όσοι έχουν γαστρεντερικές παθήσεις, λόγω των σποριών που περιέχουν.





NUTRITION FACTS
.pdf
Download PDF • 240KB

98 προβολές