• The Salad Project

ΣΥΝΤΑΓΗ: Σαλάτα με Πεπόνι

Κάθε μήνα θα σας γνωρίζουμε μια αυθεντική συνταγή του The Salad Project, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού! Με υλικά εποχής, απόλυτα ισορροπημένη και γευστική όπως ακριβώς την κάνουμε και εμείς! Για τον μήνα Ιούλιο, θα είναι μια σαλάτα με Πεπόνι, ένα φρούτο αγαπημένο, καλοκαιρινό και ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα!




20' 2 μερίδες


- Συστατικά -

Για τη Σαλάτα

  • 200 γρ. Baby Σπανάκι & Ρόκα

  • 150 γρ. Πεπόνι

  • 30 καβουρδισμένα αμύγδαλα

  • 6 φύλλα βασιλικού

  • 80 γρ. κατσικίσιο τυρί

  • 1 πιπεριά jalapeños

  • Ξύσμα από μισό lime

Dressing : Vinaigrette Λεμονιού


Για το  Dressing*


15ml. χυμό από ένα Λεμόνι

45ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

1κ.γ κοφτή Μουστάρδα

1κ.γ. κοφτή φρέσκο Θυμάρι

1κ.γ. κοφτή ψιλοκομμένο Κόλιανδρο

1κ.σ. Μέλι

Αλάτι

Πιπέρι


*Μπορείτε να προμηθευτείτε το dressing σας online από το The Salad Project™

https://www.thesaladproject.gr/onlineorder

- Μέθοδος Εκτέλεσης -

  • Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  • Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το αμύγδαλο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν ξεχνάμε να ανακινούμε το τηγάνι κάθε δύο λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και το πεπόνι σε μεσαία κομμάτια. Κόβουμε τα φύλλα βασιλικού με τα χέρια.

  • Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί στον τρίφτη ή το κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια με τα χέρια μας.

  • Ξύνουμε μισό Lime στη λεπτή μεριά του τρίφτη.

  • Βάζουμε όλα μας τα υλικά σ ένα μπολ και αφήνουμε για το τέλος, τον βασιλικό, το ξύσμα και τα αμύγδαλα.

  • Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας.

  • Βάζουμε το λάδι, τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τον κόλιανδρο, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το dressing στο μπολ.

  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το dressing.

  • Τέλος, κόβουμε τα αμύγδαλα με το μαχαίρι σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με το βασιλικό και το ξύσμα lime.

  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε


NUTR. INFO : 566Kcal - 72g Fat - 68,6g Carbs - 34,4g Protein


Ενδιαφέρουσες Πληροφορίες

Το πεπόνι έχει μια υγιή ισορροπία υδατανθράκων, πρωτεϊνών και νερού.

Δεν έχει πολλές θερμίδες, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για κάθε είδους δίαιτα. Πλούσιο σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά όπως β-καροτένιο, λουτεΐνη, ζεα-ξανθίνη και κρυπτοξανθίνη, προστατεύει από διάφορες ασθένειες.


Πώς να επιλέξετε ένα καλό πεπόνι.

Μυρίστε το άκρο του κοτσανιού του, το άρωμα του πεπονιού είναι η καλύτερη ένδειξη ωριμότητας, αν και το άρωμα θα έχει μειωθεί εάν το πεπόνι έχει μπει στο ψυγείο. Πρέπει να έχει ομοιόμορφο κίτρινο χρώμα και να είναι βαρύ για το μέγεθός του. Πιέστε το απαλά: δεν πρέπει να υπάρχουν μαλακά σημεία στη σάρκα του αλλά μην προτιμήσετε και όσα είναι πάρα πολύ σκληρά γιατί είναι ένδειξη ότι είναι άγουρα. Το πεπόνι δεν ωριμάζει άλλο αφού κοπεί. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η καλύτερη εποχή τους είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

1114 προβολές