• The Salad Project

Συνταγή : Σαλάτα με Ρόδι

Ιδιαίτερες συνθήκες για όλους μας, αλλά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από κοντά σας! Για το μήνα Νοέμβριο λοιπόν, μια σαλάτα μ' ένα υπέροχο υλικό εποχής, το  Ρόδι, που θα το χρησιμοποιήσουμε και για το dressing μας και θα μας δώσει εκτός από υπέροχο χρώμα, μοναδική γεύση! Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε!



Μην ξεχάσετε να μας κάνετε tag στο Instagram @saladproject και hashtag #thesaladprojectrecipes αν φτιάξετε κάποια από τις συνταγές μας, θα χαρούμε πολύ να δούμε τις φωτογραφίες σας!


Χρόνος: 20΄ Μερίδες: 2 Κουζίνα: Υγιεινό Φαγητό

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑΣ

120gr. iceberg

1/2 αχλάδι

1/3 μήλο πράσινο

1/2 ρόδι

1/3 αγγούρι 30γρ. πιπεριά κόκκινη

10γρ. κρεμμύδι κόκκινο

20γρ. κολοκυθόσπορο

20γρ. φιστίκι αιγίνης

35γρ. φέτα



ΥΛΙΚΑ DRESSING *

40γρ. γιαούρτι

30γρ. μαγιονέζα light

30ml. χυμό ρόδι 1κτσ ξύδι 1κτσ Worcestershire sauce 1κτσ μέλι 1/4 κτγ αλάτι 1/4 κτγ πιπέρι





*Μπορείτε να προμηθευτείτε το dressing σας online από το The Salad Project™ https://www.thesaladproject.gr/onlineorder

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το iceberg σε χοντρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα μπολ

  2. Κόβουμε το ρόδι στη μέση, παίρνουμε ένα κουτάλι και χτυπάμε δυνατά το σκληρό μέρος ώστε να πέσουν τα κομμάτια που θέλουμε. Κατά προτίμηση σε κάποιο μικρό μπολάκι ή τάπερ.

  3. Κόβουμε το μήλο και το αχλάδι είτε σε sticks είτε σε κύβους, ανάλογα την προτίμηση.

  4. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το αγγούρι σε κύβους.

  5. Θρυματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε απο τον τρίφτη στο χοντρό του μέρος.

  6. Βάζουμε σ ένα μπολάκι τον κολοκυθόσπορο και τα φιστίκια αιγίνης και πάμε για το dressing!

Προετοιμάζουμε το dressing, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν δεν έχουμε μίξερ μπορούμε να τα χτυπήσουμε μ ένα φουέ (αυγοδάρτης / χτυπητήρι).


  1. Προσθέτουμε λίγο από το dressing στη βάση της σαλάτας μας, για να πάρει γεύση, προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και τελειώνουμε με το υπόλοιπο dressing!

  2. Αφήνουμε την σαλάτα στην άκρη, λίγα λεπτά πριν την καταναλώσουμε, για να "ποτίσει" από το dressing. Θα αποκτήσει υπέροχο άρωμα και γεύση! 😉

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Και μην ξεχνάτε να λέτε ΟΧΙ στις βαρετές σαλάτες!!


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το όνομα Ρόδι προέρχεται από το μεσαιωνικό λατινικό «μήλο» και το γράνατου «σπαρμένο» .( Punica granatum ).

Το ρόδι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φρούτα με μοναδική γεύση και ιδιότητες προαγωγής της υγείας.

Η γεύση διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία του ροδιού και την κατάσταση ωριμότητάς του. Μπορεί να είναι πολύ γλυκιά ή μπορεί να είναι πολύ ξινή ή αψιά, αλλά τα περισσότερα φρούτα βρίσκονται κάπου μεταξύ τους, η οποία είναι η χαρακτηριστική γεύση, γεμάτη με νότες της τανίνης που περιέχουν.

Αυτό το εκπληκτικό φρούτο έχει αντιοξειδωτικές, αντι-ιικές και αντικαρκινικές ιδιότητες και λέγεται ότι είναι μια καλή πηγή βιταμινών, ιδιαίτερα βιταμίνης Α, C και Ε, καθώς και φολικού οξέος. Αυτό το καταπληκτικό φρούτο αποτελείται από τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά όπως και το κρασί ή το πράσινο τσάι.




1549 προβολές